BRAND MANAGER

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar  diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

 

 

FUNCTIE

De afdeling Communicatie & Marketing zoekt een: 

Brand manager (M/V/X)
36 uur per week


Voor deze nieuwe positie zoeken wij een ervaren brand manager als aanvulling op ons team. Als brand manager van het Rijksmuseum ben jij de expert op het gebied van marketing. Door jouw ervaring weet je als geen ander het marketingbeleid vorm te geven, het Rijksmuseum merk uit te bouwen en de marketing medewerkers mee te krijgen met jouw ideeën. In deze functie bedenk je marketingstrategieën en campagneconcepten voor diverse doelgroepen, in samenwerking met in- en externe stakeholders. Je geeft inhoudelijk sturing aan de marketing medewerkers en beheert de budgetten. Je rapporteert aan het hoofd van de subafdeling digitaal, marketing en sales. Het is een uitdagende functie waarbij je vrijheid én verantwoordelijkheid hebt. Je wordt onderdeel van een divers en ambitieus team en er heerst een goede sfeer. 

Wat ga je doen?

 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de vorming van het marketing- en merkbeleid en de vertaling naar verschillende proposites; 
 • Verantwoordelijk voor de coördinatie van campagnes voor publiekgroepen, in samenwerking met stakeholders; 
 • Ontwikkelen en realiseren van vernieuwende marketingconcepten met sponsoren en samenwerkingspartners;
 • Budgetbeheer en verantwoording van resultaten in verschillende rapportages;
 • Functioneel aansturen, coördineren en coachen van marketing medewerkers waarbij kennis en inzichten worden overgedragen.

Vereisten

 • Minimaal HBO/WO opleiding richting Marketing, eventueel aangevuld met NIMA B/C;
 • Minimaal 8 jaar werkervaring in een relevante marketing functie; 
 • Commerciële achtergrond; 
 • Ervaring met positionering en brand management; 
 • Ervaring met project management en het opstellen van merk- en marketingplannen; 
 • Ervaring met budgetbewaking; 
 • Affiniteit met kunst/cultuur en de stad Amsterdam;
 • Goede communicatieve vaardigheden.

SALARIS / ARBEIDSVOORWAARDEN

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €3.405,- en maximaal €4.576,- bruto per maand (schaal 11), bij een volledig werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De vergoeding voor reiskosten zijn 60% op basis van OV. De Museum cao is van toepassing. 

SOLLICITEREN/INLICHTINGEN

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Blijenberg, hoofd subafdeling marketing a.i. via L.Blijenberg@rijksmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur via onderstaande gegevens. 
 

Sollicitaties kunt u tot uiterlijk vrijdag 21 mei 2021 insturen door te klikken op de sollicitatie button op deze pagina. Sollicitaties die via een andere bron binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld
 

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN