CONSERVATOR TEKENINGEN 16E EN 17E EEUW

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar  diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

 

Het Rijksprentenkabinet (de afdeling tekeningen, prenten en fotografie van het Rijksmuseum) zoekt een:

Conservator tekeningen 16de en 17de eeuw
36 uur per week

Functie:
De conservator werkt binnen het team van twaalf conservatoren en onderzoekers van het Rijksprentenkabinet, en met de conservatoren, restauratoren, informatiespecialisten en registrars van het museum. De conservator draagt de verantwoordelijkheid voor de tekeningen van de 16de en 17de eeuw en is nauw betrokken bij alle aspecten van wetenschappelijk onderzoek, publicatie en interpretatie van werken op dit gebied. De conservator is ook verantwoordelijk voor het voorstellen van nieuwe aanwinsten en speelt een grote rol bij tentoonstellingen en presentaties op dit gebied.

De voornaamste werkzaamheden zijn:

 • Zorgvuldig beheren van de toegewezen collecties en zorg dragen voor de registratie en ontsluiting daarvan;
 • Onderzoek verrichten naar de tekeningen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen en het schrijven van wetenschappelijke teksten voor de online bestandscatalogus;
 • Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en publiceren over de kunst op papier uit deze periode;
 • Organiseren en mede inrichten van tentoonstellingen en kleinere presentaties;
 • Overdragen van expertise aan zowel specialisten als aan een breder publiek door middel van publicaties, lezingen en rondleidingen; 
 • De kunstmarkt volgen en voorstellen doen tot verwerving van 16de- en 17de-eeuwse tekeningen door het museum;
 • Onderhouden van contacten met verzamelaars;
 • Representeren van het Rijksprentenkabinet in het (kunst)historische veld. 

Vereisten:

 • Academische kunsthistorische opleiding (minimaal M.A.);
 • Minimaal drie jaar ervaring als (assistent-) conservator op het gebied van werken op papier;
 • In staat creatieve visies te ontwikkelen en uit te werken;
 • Ervaring met projectmatig werken, waaronder in interdisciplinair (wetenschappelijk) verband;
 • Ervaring met publiceren van catalogi en artikelen in toonaangevende vakbladen en dergelijke;
 • Erkende deskundigheid op het vakgebied en die uitdragen, zowel intern als (internationaal) extern;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands (of de bereidheid deze taal op korte termijn te leren) en het Engels.

Arbeidsvoorwaarden:

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €3.876,- en maximaal €5.398,- bruto per maand (schaal 12), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing. Verder bieden wij 100% reiskostenvergoeding vanaf 5km en 100% vergoeding als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling wil zetten. 


Inlichtingen
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ilona van Tuinen, hoofd Rijksprentenkabinet, via I.van.Tuinen@rijksmuseum.nl. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met  Marijn Hovingh, Recruiter, via onderstaande gegevens. 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren en ontvangen sollicitaties (C.V., motivatiebrief en publicatielijst) graag uiterlijk vrijdag 19 augustus via de sollicitatie-button. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 30 augustus. Wij kunnen alleen sollicitaties in behandeling nemen die via de sollicitatie-button ingezonden worden. 
 

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN