Vacature IT Beheerder Veiligheidstechniek

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

 

De functie:

In deze functie kun je letterlijk van je hobby je werk maken en werk je dus geen dag in je leven!
Presteer jij het beste onder (lichte) druk, wanneer er altijd iets te doen is en waarbij er geregeld ad-hoc en direct gereageerd moet worden? Kom jij het beste tot je recht in een (klein) team waarbij jij vanuit jouw ambitie, intrinsieke motivatie en betrokkenheid op ieder vlak de hoogste kwaliteit wilt bereiken? Ben jij een gedreven (young) professional, een aanpakker, een goede teamspeler én kom je ook zelfstandig goed tot je recht? Neem jij initiatief en heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Kom dan kennis maken met jouw gelijkgestemde toekomstige collega’s Veiligheidstechniek bij de mooiste werkgever van Nederland! Hier wordt iedere dag museaal Champions League gespeeld.

 

Het Rijksmuseum beschikt in de museale wereld over de meest geavanceerde moderne (IT-)omgeving voor veiligheidstechniek, waarin ook constant geïnnoveerd wordt. De IT Beheerder veiligheidstechniek heeft als aandachtsgebied het systeembeheer, netwerkbeheer, applicatiebeheer en werkplekbeheer binnen veiligheidstechniek. Het netwerkbeheer bestaat onder andere uit het beheer van (redundante) (core)switches, netwerkbekabeling en de programmering hiervan. Het systeembeheer bestaat onder andere uit het beheer van (redundante, hoog beschikbare) datacenters, virtualisatie (VMWare) en back-up. Je werkt samen met de andere musea aan het Museumplein en de gezamenlijke meldkamer en shared services centrum.
 

De voornaamste werkzaamheden zijn:

 • zorgdragen voor een goede, stabiele en integrale werking (combinatie hardware en software) van de meldkamersystemen, de communicatiesystemen, de toegangs- en veiligheidstechniek en bijbehorende IT-techniek zoals switches, servers en storage; 
 • preventief en correctief onderhoud aan de hiervoor genoemde systemen en apparatuur en het bijhouden van de daarbij horende administratie; 
 • coördineren (en waar nodig operationeel aansturen) van technische en IT-projecten van plan van aanpak tot en met implementatie in de operatie;
 • onderzoeken van mogelijke (toekomstige) knelpunten, risico’s en (nieuwe) mogelijkheden op technisch en IT-gebied en het doen van voorstellen  over maatregelen, vernieuwingen en aanpassingen; 
 • advies geven aan leidinggevenden het gebied van alle technische en IT-gerelateerde onderwerpen;
 • het actueel houden van kennis en volgen van ontwikkelingen in de veiligheidstechniek (innovatie).

Wij vragen:

 • minimaal een afgeronde MBO IT-opleiding of Elektronica of d.m.v. ervaring een gelijkgesteld niveau;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • actueel MCSA of VCP certificaat; 
 • kennis en ervaring m.b.t beveiligingsinstallaties en systemen; 
 • uitstekende ICT vaardigheden;
 • ervaring met netwerkbeheer, applicatiebeheer en systeembeheer; 
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Over het profiel: 

 • je bent goed in het onderscheiden van hoofd en bijzaken
 • overziet situaties en processen in tijd, onderkent problemen en pakt deze systematisch aan;
 • je kunt goed zelfstandig werken binnen een teamverband;
 • communiceert doeltreffend met oog voor het niveau van de mensen waarmee gecommuniceerd wordt;
 • flexibel inzetbaar, er is sprake van consignatiediensten en er zijn werkzaamheden die alleen buiten werktijden kunnen worden uitgevoerd. Er kan dagelijks om 07.00u gestart worden met werkzaamheden.

SALARIS / ARBEIDSVOORWAARDEN

Het Rijksmuseum valt onder de Museum cao, de functie is marktconform ingeschaald. Een werkweek is 36 uur. Het Rijksmuseum biedt de mogelijkheid om functie-gerelateerde opleidingen te behalen. Er wordt gewerkt in een bereikbaarheidsrooster waar vergoedingen conform de Museum cao tegenover staan. Reiskosten worden vergoed (alleen buiten Amsterdam) voor 60% o.b.v. openbaar vervoer. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging.

Voor nadere inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Nick Mineur, Manager Veiligheidstechniek via n.mineur@rijksmuseum.nl. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Marijn Hovingh (P&O) via onderstaande gegevens.

SOLLICITEREN

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen (alle) sollicitanten van harte uit te reageren.Solliciteren doe je uitsluitend via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag een CV én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.  

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN