JUNIOR RESTAURATOR FOTOGRAFIE

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

Het restauratieatelier papier & foto’s (afdeling Conservation & Science) zoekt een:

Junior Restaurator Fotografische Materialen (M/V/X)
36 uur per week, gedurende 1 jaar, per direct

 

en een:


Junior Restaurator Fotografische Materialen (M/V/X)
36 uur per week, voor 4 maanden, met ingang van 15 november 2021

 

Het doel van deze functies is om op efficiënte en effectieve wijze het in goede staat houden en of brengen van kunstvoorwerpen en waarborgen van het vereiste kwaliteitsniveau van de te presenteren voorwerpen. De junior restauratoren fotografische materialen houden zich bezig met de restauratie van foto’s. Het conserveren van in het recente verleden verworven aanwinsten een belangrijke taak in de functie. 
Het huidige papier en foto restauratie team bestaat uit het hoofd restauratieatelier papier en foto’s, twee papier restauratoren, twee foto restauratoren en drie restauratie medewerkers, daarnaast zijn op projectbasis restauratoren en stagiaires werkzaam in het atelier.  

De voornaamste werkzaamheden zijn:

  • (Mede) bewaken van de fysieke staat van de deelcollectie(s), zodanig dat (dreigend) verval tijdig wordt onderkend en corrigerende maatregelen (kunnen) worden genomen
  • Uitvoering geven aan conserveringen, restauraties en bijbehorend onderzoek, volgens aanwijzing en instructie
  • Het opzetten van foto’s tbv veilige berging, gebruik in de studiezaal en tentoonstellingen 
  • Leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van methoden, technieken en ethische en esthetische criteria voor onderzoek en uitvoering van restauratie en conservering 
  • Deelnemen aan projectmatige activiteiten, waaronder participatie in overlegvormen en uitvoeren van inhoudelijke en administratieve werkzaamheden met betrekking tot projecten.

Wij zoeken:

  • Academische opleiding Conservering en Restauratie van fotografische materialen (MA) 
  • Tenminste één jaar ervaring als foto restaurator 
  • Kennis van het uitvoeren van restauraties volgens huidige maatstaven en vastleggen van de resultaten
  • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (of de bereidheid deze op korte termijn te leren), ook beheersing van Engels in woord en geschrift.
  • Bekend met MS Office en Collectie Management Systemen.

Arbeidsvoorwaarden:
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.099 en maximaal
€ 4.053 bruto per maand (schaal 10), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage (8%) en eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing.

Solliciteren/Inlichtingen:
Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Idelette van Leeuwen, hoofd restauratieatelier papier en foto’s, via i.van.leeuwen@rijksmuseum.nl. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Romee de With, afdeling P&O, via onderstaande gegevens.

 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren en ontvangen sollicitaties (C.V., motivatiebrief en publicatielijst) graag uiterlijk 10 oktober 2021 via de sollicitatie-button. Wij kunnen alleen sollicitaties in behandeling nemen die via de sollicitatie-button ingezonden worden.

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN