MANAGER DIVERSITEIT & INCLUSIE

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

Het Rijksmuseum zoekt een  
 

Manager Diversiteit (M/V/X) 
Voor 36 uur per week 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen álle geïnteresseerden van harte uit te solliciteren. 

De positionering:
Vooralsnog is de functie onder gebracht bij de afdeling Publiek & Educatie die zich actief inzet om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het Rijksmuseum om ze te verbinden met kunst en geschiedenis door middel van onze collectie. Wij werken samen met collega’s van alle afdelingen en vertegenwoordigers van ons publiek om de bezoeker fysiek en digitaal te bereiken. Ons streven is dat iedereen zich welkom voelt in het museum en zich gerepresenteerd voelt in de collectie en de programmering, Wegens vertrek van de huidige manager D&I zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor deze afdelingsoverstijgende functie.

De functie:
Ben jij in staat om onafhankelijk en planmatig te werk te gaan? Kun jij strategisch advies geven, dit organisatorisch vorm geven en dit deels zelf ook in de praktijk brengen? Herken en begrijp jij de samenhang binnen de organisatie? Kun jij met een overtuigingskracht zaken voor elkaar krijgen door collega’s op de juiste wijze te benaderen? Dan is het Rijksmuseum op zoek naar jou!
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het adviseren op gebied van diversiteit en inclusie en verder ontwikkelen van het diversiteitsbeleid van het Rijksmuseum waarvoor de afgelopen jaren het fundament is gelegd. Tevens draag je zorg voor de uitvoering, coördinatie en evaluatie van plannen. Je werkt samen  met stakeholders in de gehele organisatie en daarbuiten om het diversiteitsbewustzijn te blijven ontwikkelen, zodat inclusief denken en handelen vanzelfsprekend wordt.

De voornaamste werkzaamheden: 

 • verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het beleid op het gebied van diversiteit en inclusie.
 • adviseren op alle niveaus, van directie, stuurgroep, management en medewerkers m.b.t. diversiteitszaken;
 • (mede) zorg dragen voor de uitvoering, coördinatie en evaluatie van plannen;
 • bevorderen van het diversiteitsbewustzijn;
 • bijdragen aan projecten, museum breed, door het inbrengen van specialistische kennis op gebied van diversiteit en inclusie;
 • op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied;
 • onderhouden van een relevant (inter)nationaal netwerk.

Wij vragen: 

 • WO werk- en denkniveau;
 • ervaring m.b.t. het vergroten van het diversiteitsbewustzijn binnen een organisatie;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, Nederland en Engels;
 • diplomatieke en verbindende vaardigheden;
 • aantoonbare ervaring met projectmanagement; 
 • een relevant (inter) nationaal netwerk. 

Arbeidsvoorwaarden:
Het salaris bedraagt minimaal EU 3.781,- en maximaal EUR 5.266,- bruto per maand (schaal 12), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging. Reiskosten worden buiten Amsterdam, voor 60% vergoed. 

Enthousiast geraakt?
Stuur dan uiterlijk 6 februari  je complete sollicitatie naar ons. Solliciteren doe je uitsluitend via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag een CV én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.  
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met  Marijn Hovingh, P&O via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Guus Hoek, Hoofd Personeel & Organisatie en/of Annemies Broekgaarden, Hoofd Publiek & Educatie via 0206747000.

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN