MARKETING MEDEWERKER

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

De afdeling Communicatie & Marketing van het Rijksmuseum zoekt een:  
 
Marketing Medewerker  (M/V/X) 
Voor 36 uur per week 

 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit te solliciteren. 

De subafdeling Digitale Marketing & Campagnes (DM & C) is verantwoordelijk voor alle (paid) media-, marketing-, communicatie- en activatiecampagnes voor het merk, tentoonstellingen, educatie & onderwijs, publieksgroepen, sponsoring & relaties en projecten. Op de afdeling DM & C gaan we informeel met elkaar om. Er wordt hard samengewerkt aan dezelfde missie om zoveel mogelijk bezoekers kennis laten maken met het Rijksmuseum waarin kunst en geschiedenis verbinden. We staan als afdeling altijd voor elkaar klaar en geloven in een team een taak.  

Wat ga je doen 

 • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van campagnes voor het aantrekken van (inter)nationaal publiek;
 • Overleggen met betrokkenen (intern & extern) over de inrichting en de planning van de marketingactiviteiten;
 • Verdiepen in relevante in- en externe ontwikkelingen op marketinggebied;
 • Bespreken van ontwikkelingen en mogelijkheden over inzet van marketingactiviteiten en -middelen met collega’s;
 • Concept en productie van algemene, museum-brede materialen/drukwerk voor publiek (tickets, plattegronden);
 • Deelnemen aan projectteams, bepalen van positionering, doelgroepen en beoogde bezoekersaantallen;
 • Bewaken van de voortgang (kwaliteit, tijdsplanning) en budgetten, waar nodig bijsturen (zoals bij overschrijding budgetten).


Wij vragen 

 • Minimaal HBO/WO opleiding richting Marketing, eventueel aangevuld met NIMA B/C;  
 • Ongeveer vijf jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met opstellen en uitvoeren van marketingcampagnes in dienstverlenende organisaties en/of de vrijetijdssector;
 • Affiniteit met kunst/cultuur en de stad Amsterdam is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt minimaal €2.840 en maximaal €3.718 bruto per maand (schaal 9) bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging. Reiskosten worden buiten Amsterdam, voor 60% vergoed. 

Enthousiast geworden?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Romee de With, Personeelsadviseur via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Nanet Beumer, Hoofd subafdeling digitale marketing & campagnes via n.beumer@rijksmuseum.nl.   
 
Solliciteren kan tot en met woensdag 8 december 2021 en kan uitsluitend via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag een CV én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. 

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN