MEDEWERKER RESTAURATIEATELIER PAPIER EN FOTO'S

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Het Restauratieatelier Papier & Foto’s (afdeling Conservation & Science) zoekt een:

Medewerker Restauratieatelier Papier en Foto's – tijdelijk (V/M/X)

ten behoeve van de collectie Ed van der Elsken
36 uur per week gedurende 1 jaar

Functie
Het doel van de functie is om op efficiënte en effectieve wijze het in goede staat houden en of brengen van kunstvoorwerpen. In deze rol houd je je bezig met de conservering en berging van foto’s. Het conserveren van de in het recente verleden verworven collectie foto’s van Ed van der Elsken is de belangrijkste taak in de functie. Het huidige papier en foto restauratie team bestaat uit het hoofd restauratieatelier papier en foto’s, twee papier restauratoren, twee foto restauratoren en drie restauratie medewerkers, daarnaast zijn op projectbasis restauratoren en stagiaires werkzaam in het atelier.

Wat ga je doen

• Het opzetten van foto’s ten behoeve van veilige berging, gebruik in de studiezaal en t.b.v. tentoonstellingen;
  • Uitvoering geven aan eenvoudige conserveringen en bijbehorend onderzoek, volgens aanwijzing en instructie;
  • Uitvoeren van periodieke inspecties naar de fysieke staat van voorwerpen, controleren van de bewaar- en expositieomstandigheden en signaleren van afwijkende/dreigende situaties;
  • Deelnemen aan projectmatige activiteiten en overleg en het uitvoeren van inhoudelijke en administratieve werkzaamheden met betrekking tot projecten.

Wij vragen

• Aantoonbaar ruime praktijkervaring als restauratie medewerker binnen de restauratie discipline papier/foto of een BA-diploma in de papier/foto restauratie;
  • Kennis van en ervaring met het inlijsten, monteren en opzetten van foto's;
  • Basiskennis van het uitvoeren van foto restauraties en vastleggen van de resultaten;
  • Uitstekende vaardigheden in het hanteren en behandelen van kunstvoorwerpen;
  • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (of de bereidheid deze op korte termijn te leren) ook beheersing van de Engelse taal;
  • Basiskennis van Word en Excel.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.727 en maximaal € 3.489  bruto per maand (schaal 8), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage (8%) en 3,4% eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar. Reiskosten woon-werkverkeer openbaar vervoer worden vanaf een woon-werk afstand van 5 km enkele reis voor 100% vergoed.

Solliciteren/Inlichtingen
Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Idelette van Leeuwen, Hoofd Restauratieatelier Papier en Foto’s, via i.van.leeuwen@rijksmuseum.nl. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Marieke van den Boogaard, Junior Personeelsadviseur, via onderstaande gegevens.

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren en ontvangen sollicitaties (CV, motivatiebrief) graag uiterlijk voor zondag 1 mei 2022 via de sollicitatie-button. Wij nemen alleen volledige sollicitaties in behandeling, die via de sollicitatie-button ingezonden zijn.

INLICHTINGEN

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

DETAILS

VEREISTEN