PAYROLL SPECIALIST

 

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren. 

 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te solliciteren.

 

De (sub)afdeling Personeels- & Salarisadministratie (PSA) van het Rijksmuseum zoekt een  

 

Payroll Specialist (M/V/X) 

Voor 36 uur per week 

 

De subafdeling Personeels- en Salarisadministratie (PSA) is onderdeel van de afdeling Personeel & Organisatie. De PSA bestaat uit een team van 5 collega’s, die onderverdeeld zijn in personeelsadministratie en de salarisadministratie. Er wordt nauw samengewerkt en beide teams worden begeleid door het hoofd van de subafdeling PSA.

 

De functie

In de rol van Payroll Specialist zorg je voor een tijdige en correcte uitvoering van de salarisadministratie en de fiscale en sociale-verzekeringsverplichtingen, alsmede het genereren van betrouwbare rapportages. Om het management goed te kunnen ondersteunen, genereer je samen met je collega’s betrouwbare personeelsinformatie.

 

De voornaamste werkzaamheden zijn

 • Verzorgen van een correcte en tijdige verwerking, controle en betaalstelling van salarissen en afdrachten voor  zowel het Rijksmuseum als dochteronderneming PP10; controleren, corrigeren van salaris-, uitkerings- en inhoudinggegevens, uitvoeren van controles en verstrekken informatie aan de financiële administratie;
 • Verzorgen van aangiften m.b.t. loonheffingen, pensioenen en overige informatieverstrekking;
 • Bijhouden en delen van interne & externe actualiteiten, hierin advies geven en implementatie bewerkstelligen;
 • Signaleren en voorstellen doen ter verbetering processen en aanpassen werkprocessen;
 • Vakkundig ondersteunen en adviseren van collega’s en leidinggevenden aangaande salaris(verwerking, vergoedingen, inhoudingen en (complexe) berekeningen;
 • Ondersteunen bij jaarlijkse (en tussentijdse) rapportages, begroting, formatiebeheer en sociaal jaarverslag;
 • Deelnemen aan Payroll gerelateerde projecten.
 •  

Over het profiel

Onze nieuwe collega is aantoonbaar nauwkeurig en heeft oog voor detail. Je weet onder druk goed te presteren en daarom hoofd- en bijzaken goed van elkaar te scheiden. Je bent integer in de omgang met vertrouwelijke, strategische informatie. Je hebt een helder overzicht en durft zelfstandig benodigde stappen te ondernemen. Uiteraard in goed overleg met je directe collega’s, samenwerken is een belangrijk onderdeel op de afdeling P&O van het Rijksmuseum!

 

Verder heb je

 • Minimaal een afgeronde HBO ( (SPD, HEAO, BE ) of een behaald vakdiploma PDL en/of VPS;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van salarisadministratie;
 • Kennis van geautomatiseerde personeels- en salarissystemen, kennis van AFAS is een pre;
 • Kennis van sociale en fiscale regelgeving, pensioenregelingen en sociale verzekeringswetten;
 • Kennis van de Cao-bepalingen (Museum CAO) is een pré maar geen vereiste.

Salaris/ Arbeidsvoorwaarden 

De Payroll Specialist wordt aangesteld voor de periode van 1 jaar, met intentie tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal 2.940,- euro en maximaal 3.849,- euro bruto per maand (schaal 9), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. 

Enthousiast geworden?

Stuur dan uiterlijk 23 december ’22 je complete sollicitatie naar ons toe. Solliciteren doe je uitsluitend via de sollicitatiebutton bij de vacature op onze website. Wij ontvangen graag een CV én motivatie. Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Puck Bastiaansen, via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Carla Tak-Hoogendijk, 0622748739.

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

Acties