PROJECTMEDEWERKERS CATALOGISEREN PRENTKUNST EN/OF FOTOGRAFIE

 

De afdeling Bureau Collecties zoekt voor het project Prentenkabinet Online drie

Projectmedewerkers catalogisering  (M/V/X) 
v
oor deelcollecties prentkunst en/of fotografie
Prentenkabinet Online

Voor 32 uur per week 
per 1 september of 1 oktober 2022 voor de duur van het project 
verwachting december 2023

 

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren. 

 

 

 

De functie
De voornaamste doelstelling van het project is het inhalen van registratie-achterstanden bij de omvangrijke collectie van het Rijksprentenkabinet. Daarnaast wil het Rijksmuseum met dit project de collectie prenten, tekeningen en foto’s van het Rijksprentenkabinet toegankelijker maken voor een groot publiek. Na registratie worden de collecties gedigitaliseerd en via de website Rijksstudio digitaal beschikbaar gesteld.

Het werk van de projectmedewerker catalogisering bestaat voornamelijk uit het systematisch invoeren, controleren, verbeteren en completeren van de basisgegevens over verschillende deelcollecties aan de hand van de originele objecten. Tot de taken van de projectmedewerker behoort ook het inhoudelijk verrijken van de basisgegevens met onderwerpsontsluiting (iconografische en/of historische associaties) en documentatie. De deelcollecties zijn divers van aard en omvatten o.a. portretten (met name oude prentkunst), moderne prentkunst en foto’s. Van de projectmedewerker wordt, afhankelijk van de deelcollectie, een productie verwacht van 20 à 40 objecten per werkdag van 8 uur.

Het projectteam bestaat uit 12 medewerkers, de werkzaamheden vinden plaats in Amsterdam.

Wij vragen

  • Academische opleiding Geschiedenis/Kunstgeschiedenis;
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met prentkunst en/of fotografie;
  • Aantoonbare kennis van grafische en/of fotografische technieken; kennis van fotomechanische technieken is een pré;
  • Ervaring met het hanteren van kunstobjecten;
  • Ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking; ervaring met Adlib CMS is een pré;
  • Uitstekende (online) informatievaardigheden en computervaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en passieve beheersing van Engels, Duits en Frans;
  • Consequent, nauwkeurig en snel in het invoeren van gegevens.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal 2727 Euro en maximaal 3489 Euro bruto per maand (schaal 8), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is tot december 2023. Verder bieden wij 100% reiskostenvergoeding vanaf 5km en 100% vergoeding als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling wil zetten. Wanneer door je proeftijd bent, kan je een museumjaarkaart aanvragen, waarmee je onbeperkt toegang hebt tot wel 450 musea in Nederland. Tot slot, ga je werken in een inspirerende, bijzondere werkomgeving, waarbij je regelmatig een bezoekje aan het museum kan brengen (+1 gratis introduce).

Inlichtingen 
Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Marieke van den Boogaard, Jr. Personeelsadviseur via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Merel van Erp via m.van.erp@rijksmuseum.nl.

 

Sollicitaties 
Graag ontvangen wij je complete sollicitatie voor dinsdag 24 juni via de sollicitatiebutton op onze website werkenbijhetrijksmuseum.nl. Dit houdt in een CV en motivatiebrief. Na jouw sollicitatie vragen we jou een vragenlijst in te vullen, dit is deel van de selectieprocedure. De gesprekken zullen plaatsvinden op 11 of 12 juli. Ook een inhoudelijke test maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren doe je uitsluitend via de sollicitatiebutton op onze website werkenbijhetrijksmuseum.nl. Wij ontvangen graag een CV én motivatie, een sollicitatiefilmpje mag ook!

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN