STAGE DIGITAAL

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.  

 

 

 

 

 

De afdeling Digitaal zoekt een 

Stagiair(e) digitaal (m/v/x)
Voor 36 uur per week
Voor de duur van 5 maanden

Wij zoeken  een enthousiaste stagiair die mee wil werken aan diverse digitale producten van het Rijksmuseum. In deze stage word je meegenomen in diverse aspecten van hoe wij het Rijksmuseum digitaal presenteren. 


Wat ga je doen? 

  • Helpen met het onderhouden van de website en app
  • Meedenken en meewerken aan de online verhalen op ons story’s platform
  • Productionele taken zoals; maken en publiceren van ondertiteling, uploaden van videocontent

Wat wij vragen

  • Je bent bezig met een MBO/HBO/WO opleiding
  • Hands-on mentaliteit; je bent proactief en flexibel
  • Goede social skills; je legt makkelijk contacten en bent klantgericht
  • Je bent creatief, leergierig en proactief: je zit vol met ideeën!
  • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands & Engels)
  • Interesse in kunst en cultuur
  • Bij voorkeur woonachtig in omgeving (groot) Amsterdam 

Wat bieden wij

De kans om unieke ervaring op te doen op het gebied van Digitaal  binnen een bijzondere organisatie in een inspirerende omgeving. De stagevergoeding is € 250,- bruto op basis van 36 uur. 

Deze vacature betreft een meewerkstage. Om deze reden is het helaas niet mogelijk een afstudeeronderzoek te verrichten tijdens de stageperiode. 
 

Reageren
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit te reageren. Als je in aanmerking wilt komen voor de stageplek vanaf september 2022, dien jouw sollicitatie dan uiterlijk voor maandag 13 juni 2022 in. Alleen sollicitaties via de sollicitatiebutton op onze website worden in behandeling genomen. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 25 op 20 en 21 juni 2022. De selectieronde zal gehouden worden door Thomas Coenraadts (Webredacteur), Nick Post (Salesmanager) en Julie van Groesen (Content Creative).  


Vragen?
Voor nadere informatie over de procedure en inhoud van de stage vacature kan je contact op nemen met Marijn Hovingh, Recruiter, via onderstaande gegevens.

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

 

DETAILS