VEILIGHEIDSTECHNICUS

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

 

 

 

De (sub)afdeling Veiligheidstechniek van het Rijksmuseum zoekt een  
 
Veiligheidstechnicus / Onderhoudsmonteur (M/V/X) 
Voor 36 uur per week 

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen (alle) kandidaten van harte uit te solliciteren. 

Op de afdeling Veiligheidstechniek wordt iedere dag museaal Champions League gespeeld. Het Rijksmuseum beschikt in de museale wereld over de meest geavanceerde moderne (IT-)omgeving voor veiligheidstechniek, waarin ook constant geïnnoveerd wordt. De Veiligheidstechnicus is ieder dag bezig met het onderhouden en projectmatig vervangen van de beveiligingsinstallaties. Hierbij wordt onder andere gewerkt met de modernste beveiligingscamera’s, sterkste (digitale) sloten en meest nauwkeurige (inbraak)detectie. In deze functie kun je letterlijk van je hobby je werk maken en werk je dus geen dag in je leven. Je werkt samen met de andere musea aan het Museumplein en de gezamenlijke meldkamer en shared services centrum.
 

Werkzaamheden zijn:

 • Het onderhouden, testen en projectmatig vervangen van de beveiligingssystemen en het oplossen van storingen
 • Deelnemen aan projectmatige activiteiten van andere afdelingen op het gebied van veiligheidstechniek
 • Begeleiden en controleren van werkzaamheden van externen
 • Het maken en actueel houden van diverse aan veiligheidstechniek gerelateerde documentatie zoals procedures, werkinstructies, onderhoudsplannen en tekeningen
 • Proactief signaleren van knelpunten en veiligheidsrisico’s en op basis van expertise adviseren over te nemen maatregelen
 • Het actueel houden van kennis en volgen van ontwikkelingen in de veiligheidstechniek (innovatie).

 
Wat zoeken wij:
Jij presteert het beste onder (lichte) druk, ook in ad-hoc situaties. Het beste kom jij tot je recht in een (klein) team waarbij jij vanuit jouw ambitie, intrinsieke motivatie en betrokkenheid op ieder vlak de hoogste kwaliteit wilt bereiken. Je bent een goede teamspeler én komt ook zelfstandig goed tot je recht. Verder heb jij:

 • MBO elektrotechniek of Elektronica of d.m.v. ervaring een gelijkgesteld niveau. Monteur Beveiligingstechniek is een pré
 • Beschikking over of is bereid om via de werkgever Technicus Beveiligingstechniek, VCA Basis én BHV certificering te behalen
 • Uitgebreide kennis en ervaring m.b.t beveiligingsinstallaties en elektrotechniek 
 • Uitstekende ICT vaardigheden
 • Flexibel inzetbaar, er is sprake van consignatiediensten en er zijn werkzaamheden die alleen buiten werktijden kunnen worden uitgevoerd. Er kan dagelijks om 07.00u gestart worden met werkzaamheden.
 • Ervaring met Microsoft Office Visio en Adobe Photoshop is een pré
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal. 

Arbeidsvoorwaarden:
Het salaris bedraagt minimaal 2.460,- euro en maximaal 3.080,- euro bruto per maand (schaal 7), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging. Reiskosten worden buiten Amsterdam, voor 60% vergoed. 
 
Inlichtingen:
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Romee de With, Personeelsadviseur via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Nick Mineur, Hoofd subafdeling Veiligheidstechniek via n.mineur@rijksmuseum.nl.

 

Sollicitaties:
Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 19 december. Solliciteren doe je uitsluitend via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag een CV én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. 

INLICHTINGEN

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

 

 

 

 

DETAILS

VEREISTEN